top of page

Kunsten at skrive indledninger til blogindlæg

  • 31. maj 2017
  • 2 min læsning

Det er svært at skrive indledninger. Hvor ofte har du ikke siddet med teksten, der bare har det med at gå i hårknude, og skrevet det om igen og igen, fordi du syntes det blev godt nok?

Hvis du skal leve af det til hverdag eller deltid, kender du sikkert det når pulsen stiger, kun fordi det ikke vil løse sig. Inspirationen og ideerne kommer bare ikke.

Heldigvis findes der en simpel formel, som sikrer, at dine indledninger altid engagerer modtageren og peger frem mod en løsning, han eller hun bare MÅ læse sig frem til.


Skriv med PAS

Jeg har ikke selv opfundet PAS-formlen, selvom det kunne have været awesome! Faktisk har jeg snuppet den fra et blogindlæg, som jeg selv synes er rigtig godt. (http://blog.brandmovers.dk/skriv-gode-indledninger-til-blogindl%C3%A6g)

PAS er en forkortelse og står for "Problem", "Agitate", "Solve". Problem, agitér og løs. Når man bruger modellen til at skrive indledninger efter, bliver læseren fanget, og det fungerer omtrendt sådan her:

- Identificer et (virkeligt) problem, modtageren har

- Agitér for problemet og fold det ud, så det bliver relevant for modtageren

- Præsenter løsningen på problemet

Grundingrediensen i denne formel er at du kan identificere et reelt problem hos dine modtagere. Hvis du for eksempel aldrig har haft svært ved at skrive en start til et blogindlæg, ville du ikke have været blevet fanget af dette indlæg (som selvfølgelig er skrevet efter PAS-formlen). Og du ville ikke sidde og læse teksten her. Det havde du ikke af den simple årsag, at indledningen ikke havde tiltalt dig, og du var aldrig gået i gang med at læse selve indlægget.

EKSEMPEL

Som sagt er indledningen til dette hack skrevet efter netop PAS-formlen.

Problem: Jeg startede med at slå fast, at det er svært at skrive gode indledninger. Det er et problem for alle, som gerne vil skrive gode indlæg. Efter at have læst de første par sætninger, skal modtageren gerne føle sig ramt og tænke "Ja, det netop sådan jeg har det."

Agitate: Efter det "stak jeg en finger i såret" ved at skrive om hvordan det føles, når man kæmper med en tekst, der bare ikke vil blive god, men som skal være færdig. Modtageren af din tekst skal sidde bag skærmen og tænke "Netop, hvor er det dog træls, at det skal være sådan. Gid der var en god løsning..."

Solve: Til sidst i indledningen smed jeg en redningsbåd i vandet: det behøver faktisk ikke være svært at skrive gode indledninger. Man kan bare følge en simpel formel. Og den er endda lige her. Modtageren skulle nu gerne ånde lettet op og tænke noget i retning af "Jeg er reddet. Det var lige det, jeg havde håbet på."

Formlen kan kort fortalt bruges, hver gang du skal skrive en tekst, der engagerer målgruppen.

Kast dig ud i det. Held og lykke!

Comments


bottom of page